2018. szeptember 26., szerda

Miért érdemesebb használt gamer gépet vásárolnunk?

A 2017-es évben is hatalmas technológiai és grafikai fejlődések történtek a számítógépes játékok terén. Számtalan új játékmenet is bemutatásra került. Az évről évre bekövetkező újításoknak köszönhetően egyre erősebb specifikációkkal ellátott gépekre lesz szükségünk, ha továbbra is élvezni szeretnénk a programokat. Egy ilyen asztali számítógép tökéletes megoldást nyújt erre a problémára, de hátránya, hogy nem mobilis. Ha fontos számunkra, hogy a kedvenc hobbinkra szánt gamer gépünk hordozható legyen, laptop formájában fogjuk megvásárolni. Egy ilyen gamer laptopért újonnan nagyon sok pénzt elkérnek a gyártók, az alsó árkategória 250.000 forintnál kezdődik. Viszont nagyszerű megoldást nyújtanak a használt gamer gépek forgalmazói, ha ez nagyon megterhelő a pénztárcánknak.

Milyen szempontokra figyeljünk használt gamer gépek vásárlásakor?

A játék céljából vásárolt használt gamer gépek esetében 3 fontos tényezőt mindenképp vegyünk számításba. Dedikált videókártya, vagyis a GPU, elengedhetetlen a tartozékok közül, hiszen ez az egység felel azoknak a számításoknak az elvégzéséért, amik lehetővé teszik az összetett grafikai megjelenéseket. A GPU így leveszi a terhet a processzorról, aminek szintén a számítások elvégzése a feladata, annyi különbséggel, hogy a grafikai számítások mellett még megannyi műveletet végre kell hajtania. A programok mára már annyira komplexek, hogy egyre erősebb egységekre van szükség, tehát fontos a magasabb számításkapacitás. A használt gamer gép tartalmazzon legalább egy Intel Core-i5-ös CPU-t és egy minimum GTX 870M jelzésű dedikált videókártyát. Nem mindegy, hogy milyen a memória, azaz a RAM. Elegendőnek mondható egy 8 GB-os is, de inkább törekedjünk arra, hogy 12 GB-nál ne legyen kisebb.
Mindenképp olyan használt gamer gépet vegyünk, ami SSD-vel van ellátva. Sokkal gördülékenyebb és gyorsabb betöltést biztosít, mivel nem rendelkezik mozgó alkatrésszel. Így biztosan nem kell hosszú perceket várakoznunk a töltőképernyők alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése