2018. április 11., szerda

Mi egy vámügyintéző feladata?


Ha Európai Unió határain túl létrejött ügylet szállítmányozási feladatokkal is jár, akkor szükség van egy képzett vámügyintézőre, aki el tudja látni a kezelési és adminisztrálási feladatokat. Számos dolog tartozik egy vámügyintéző feladatai közé, melyek elvégzése nélkül nem jöhetne létre az előírásoknak és törvényeknek megfelelő ügylet. Ebben a cikkben egy átlagos, de szakképzett vámügyintéző feladatait fogjuk írni, hogy Ön is jobban megismerhesse ezt a munkakört!



Egy vámügyintéző feladatai az alábbiakból állnak:
·         Vámérték kiszámítása
·         Végrehajtja a közösségi intézkedéseket
·         Vámtarifa ellenőrzése
·         Ha valamilyen probléma lenne a hatóságokkal, akkor ellenőrizni tudja, hogy minden megfelelően ment-e végbe.
·         Vizsgálatokban és eljárásokban való közreműködés
·         Az Európai Unió országain kívüli export, illetve érkező áruk, vagyis importáruk vámkezelése
·         Átadja a szükséges váminformációkat az ügyleteknél
·         Vámokmányok kiállítása és ügyfelek informálása

Láthatja, hogy rengeteg feladata van egy vámügyintézőnek, de muszáj végrehajtani ezeket, hogy teljesen törvényes legyen az ügylet, illetve az áruszállítás. Ha egy szállítmányozással foglalkozó céget bíz meg áruja importjával, exportjával, akkor általában az adott cég végzi el a vámkezelést, így leveszi az Ön válláról a terhet. Egy vámügyintéző feladata közé tartozék meg a folyamatos tanulás, vagyis figyelemmel követi, hogy változik-e valami a munkájában. Ha igen, akkor mindent meg kell tennie, hogy a későbbiekben jól végezze a megváltozott részfeladatokat és törekednie kell a tökéletes munkavégzésre.

Sokan elrettenhetnek, hogy ennyi egy vámügyintéző feladata, de megtérül a befektetett energia. Számos jó képzés indul már hazánkban melyek megtanítják nekünk a vámügyintéző feladatokat megfelelően elvégezni.

Ez a munkafolyamat nem fog eltűnni mostanában az állást hirdető oldalakról, mivel a gazdaság alapját képzik az import és export áruszállítások, így ha belevág egy ilyen képzésbe, és eltökélt, akkor biztosan talál magának egy jó munkahelyet, ahol nem fogja zavarni, hogy számos vámügyintéző feladatot kell majd ellátnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése