2018. március 7., szerda

Napelem rendszer fűtésre | Mit kell tudnunk róla?


Napelem rendszer fűtésre - Megéri egyáltalán?


A legtöbb energia a napelemes rendszerek kiépítésével takarítható meg, amire már egyre nagyobb az igény hazánkban is. A rezsire fordított költségek is a minimumra csökkennek, de még le is nullázódhatnak. Eléggé drága befektetésnek tűnik a kezdetekben, viszont nagyon megéri, hiszen a későbbiekben bőven megtérül az ára.


Jó a napelem rendszer fűtésre?

Ne tévesszük össze a napelemet a napkollektorral, ugyan mind a kettő alkalmas fűtésre, de nem ugyanazt jelentik. Míg a napelem villamos energiát állít elő, addig a kollektor a meleg vízről gondoskodik. A napelem rendszer napenergiát használ fel ahhoz, hogy villamos energiát termeljen, amit mi alkalmazhatunk a fűtés során is. Az erőforrások tárolására speciálisan kialakított rendszerek szükségesek. Padlófűtésre és a radiátorokhoz a napkollektor az optimális, a napelemeket meg kombinálhatjuk elektromos kazánnal, elektromos padlófűtéssel, infra panelekkel, és még számos falfűtésre alkalmas technológiával. A napelem rendszert fűtésre érdemes infra panelekkel variálni. Rendkívül gazdaságos módszernek bizonyul több szempontból is, nem kell bajlódnunk a tüzelőanyaggal, nem keletkezik égéstermék, nem kell tartanunk a szénmonoxid mérgezéstől, egyszerű, és hosszú ideig működik úgy, hogy nem hibásodik meg, így nem szorul javításra se.
Elképesztően gyorsan, szinte pillanatok alatt megkezdi a fűtést, a hőátadási folyamat azonnal elindul, ahogy bekapcsoljuk. Ha megfelelőnek érezzük a hőmérsékletet kikapcsoljuk, és máris leáll. Hatalmas előnye, hogy nem kell hosszú időket várni arra, hogy a csövek felmelegedjenek, és a fűtőtestek átmelegedjenek, ezért elmondható, hogy egyáltalán nem pazarolja el az energiát.

Honnan vásároljunk napelem rendszert fűtésre?

Tehát energiatakarékosság és eredményesség oldaláról is kiváló beruházás a napelem rendszer fűtésre telepítése, ami egyáltalán nem bonyolult. Mindössze néhány cserép elmozdítására van szükség, és a túlterheléstől se ijedjünk meg. Már a legkisebb fényviszonyok hatására is működésbe lép, de a legkedvezőbb az energiatermelés szempontjából a derékszögben érkező fénysugarak és a tiszta idő.

Olvasson többet a napelem rendszer fűtésre témáról a linkre kattintva. Nem fogja megbánni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése