2023. november 21., kedd

Fa ami nem fa: WPC

A WPC (Wood Plastic Composite) kerítés egy innovatív építőanyag, a modern építészet egyik legdinamikusabban fejlődő eleme. Ez fa, valamint műanyag kompozit keveréke, amely a két alapanyag legjobb tulajdonságait ötvözi. Előbbi a természetes megjelenést, utóbbi pedig az időjárásállóságát, tartósságot biztosítja.

Egy WPC kerítésléc gyártása során faforgácsot, vagy fűrészport magas hőmérsékleten összekevernek újrahasznosított műanyaggal, létrehozva egy erős, de mégis könnyen formálható anyagot.

Ez az anyagösszetétel biztosítja a hosszú élettartamot és alacsony karbantartási igényt. Nem rothad, nem repedezik, továbbá ellenáll a kártevőknek, ezért éveken át megőrzi eredeti szépségét anélkül, hogy a tulajdonosoknak időt, pénzt kellene fordítaniuk a karbantartására.

A WPC kerítéslécek színe a gyártási folyamat során kerül bele az anyagba, ami azt jelenti, hogy nem igényelnek utólagos festést, így az idő múlásával sem halványulnak el. Mindezen tulajdonságok miatt praktikus választásnak bizonyulnak, melyek esztétikai szempontból is előnyösek, hiszen a természetes fa hatását keltik, miközben a műanyag komponens biztosítják a tartósságot. Az ilyen típusú kerítések egyre népszerűbbek azon háztulajdonosok körében, akik értékálló, strapabíró és hosszú távú, szép megoldást keresnek.

A WPC dizájn zt is elérhetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját stílusának megfelelőt, legyen szó rusztikus, hagyományos, vagy minimalista kialakításról. A színválasztékban minden esetben visszaköszönnek a természetes fa árnyalatai, mint például a mahagóni, a tölgy, vagy a cseresznye, valamint modern, élénk színek is, amelyekkel egyedi és személyre szabott kerítés kialakítása valósítható meg.

A WPC elemekkel ma már gyakorlatilag bárki meg tudja valósítani azt a környezetet az udvarában, amire igazán vágyik, így a rendelkezésre álló lehetőségek száma szinte végtelen.

wpc léc


Mennyire nehéz telepíteni a WPC kerítésléceket?

A WPC kerítés telepítése rendkívül egyszerű, ami szintén megkülönbözteti a többi lehetőség közül. Ez jelentős előnyt jelent a hobbikertészek és az építőipari szakemberek számára egyaránt, mivel pihekönnyűek az egyes elemek, a moduláris kialakításuknak köszönhetően pedig könnyedén összeilleszthetőek.

Mindezeken felül alig van szükség szerszámhasználatra, ugyanis a legtöbb tekintetében a kerítéspanelek előre gyártott és illesztésre kész állapotban érkeznek, ezért egyszerűen csak a helyükre kell tenni.

A telepítési folyamat általában a következő lépéseket foglalja magába, először a bejelölt helyeken elhelyezik, majd rögzítik a tartóoszlopokat. Utána a vízszintes vezetősínek kerülnek felszerelésre, amelyek megtartják a WPC kerítésléceket.

Ezeket egymás mellé kell helyezni, majd jön a felső vezetősín rögzítése, ami stabilizálja a teljes szerkezetet. Szükség esetén pedig felhelyezhetőek további dekor fedlapok, oszlopfedők, tovább növelve az esztétikai élményt és az időtállósságat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése